Voorwaarden

Iedereen kan bij mij een kitten kopen.

Wel houd ik mij te allen tijde het recht om de koop te annuleren cq. te weigeren als ik geen goed gevoel erbij heb.
Ik heb de wens dat de kittens in hun nieuwe huis minstens net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als ze door mij gedaan werden. Mocht ik hierover twijfel hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.

Het kitten is volledig ingeënt en meermaals ontwormd bij de overdracht naar de nieuwe eigenaar.
Ook is een identificatiechip ingebracht, is het kitten voorzien van een Europees paspoort en de originele stamboom.

Voor de reservering van een kitten verlang ik het bedrag van € 200,00 als aanbetaling, per bankoverschrijving te voldoen. 
Teruggave hiervan vindt niet plaats bij annulering uwerzijds, wel indien Cattery Claessy het kitten om redenen niet bij u kan plaatsen.
Het resterende bedrag dient te zijn overgemaakt vlak voor de overdracht van het kitten naar de nieuwe eigenaar.
Voordat het reserveringsbedrag ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief.
Zodra de aanbetaling ontvangen is, krijgt het kitten de status besproken en kan dus niet meer gereserveerd worden voor een ander geïnteresseerde.
Daar niet alle kittens geschikt lijken voor de fok, verkoop ik enkel selectief aan fokkers die dezelfde werkwijze en catterybeleid voeren. 
Voor een kitten voor fok en/of show geldt een hoger tarief. Dit zal enkel in goed onderling overleg gaan plaatsvinden.
Een kitten voor liefhebbers betekent dan ook, dat niet gefokt mag worden met het kitten. 
De afspraken hieromtrent zullen beschreven staan in de koopovereenkomst.

Bij de overdracht van het kitten naar de nieuwe eigenaar dient een koopovereenkomst door beide partijen te worden ondertekend. Dit lijkt misschien zwaar, maar is niet meer dan het op papier vastleggen van een algemeen gebruikelijke gang van zaken en heeft tot doel duidelijkheid te krijgen over de aangegane overeenkomst beiderzijds.

Als u naar een kitten wilt komen kijken dan graag na 4 à 5 weken omdat ik de kittens in de eerste weken extra wil beschermen voor contact met mogelijke ziekteverwekkers van buitenaf. Ook vraag ik u om die dag niet nog een cattery te bezoeken vanwege het overbrengen van mogelijke eventuele ziekteverwekkers van het ene dier op het andere, immers de kittens zijn erg vatbaar in deze levensfase.